Billeder fra Kelim-tæppernes hjemstavn

Min sidste Kelim-jagt førte vidt omkring, bla til denne afsides Berber-landsby i bjergene, hvor vi havde hørt, at flere familier vævede Kelimtæpper. Vi havnede hos familien Ahmed, hvor husets frue viste sig at være en meget dygtig væverske.


Udsigten fra famlien Ahmed’s terrasse.

Et helt fantatisk smukt tæppe lagt ud til beskuelse i familiens
gårdhave. Tæppet ankommet til butikken om ca. 2 uger.

Fru Ahmed i sving ved den opretstående væv på terrassen.


Det er fine indvævede mønstre som dette, som bliver vævet på fru Ahmed’s væv.


‘Full size’ af løber med indvævede mønstre. Den ankommer om ca. 2 uger.

Jeg fandt flere meget fine tæpper hos familien, og da vores handel var afsluttet blev det lille træbord hentet ud på terrassen og vi blev budt på hjemmebagt brød med forskelligt tilbehør i de rundt lerfade. Brødet blev bagt i en stenovn på familiens terrasse.


Løber fra fru Ahmed – på vej til butikken..

Comments are closed.