På besøg hos en Berber-familie i bjergene.

I jagten på smukke tæpper havner jeg tit på  afsides steder –  her i en lille oaseby i bjergene, hvor der kun bor  Berbere; vi havde hørt, at flere familier i byen vævede smukke tæpper, så vi drog afsted gennem stenørken og bjerglandskaber for at finde frem til familierne.

Udsigten fra én af de familier vi besøgte i bjergbyen, var nabohuset nedenfor, hvor dagens storvask blev hængt til tørre.

Hjemme hos en af familierne, hvor flere smukke tæpper blev vist frem på gårdspladsen under figentræet. Blandt andet dette  store vævede uldtæppe med masser af broderier i herlige farver. Det er et pragtstykke – og jeg købte det på stedet. Det er forhåbentlig landet i butikken omkring d. 20 – måske før….

Kvinden bag væven er husets frue, og på billedet er hun i færd med at indvæve ‘broderier’ i forskellige farver og mønstre i de vævede tæpper.

Berber-familierne er helt overvældende gæstfri, og vi blev budt på brød bagt på en udendørs ovn, små fine salater og frugt  og vand. Vi fik endda herlige hjemmebagte brød med os hjem… foruden adskillige smukke tæpper.  Det var et fantastisk spændende besøg, og jeg glæder mig til at vende tilbage til familien på næste rejse.

Comments are closed.