På tæppejagt i Atlasbjergene i Marokko

På mine indkøbsrejser til Marokko går turen til små bjerglandsbyer i Atlasbjergene, hvor mange af de lokale berberkvinder væver egne tæpper – enten i hjemmet eller i små kooperativer.
På en rundtur i en bjerglandsby hang dette skønne og skøre tæppe på en have-mur og lyste op. Fruen i huset havde selv vævet gulvtæppet og vi fik lov til at købe det med hjem.Udsigt fra huset i bjerglandsbyen hvor vi fandt det stribede tæppe – og mange flere –  som nu er landet i butikken.Det farvestrålende gulvtæppe er vævet i striber med et utal af kombinationer af farverne neon-grøn, pink, rød, råhvid og sort.

 

Jeg fandt de blødeste Azilaltæpper i forskellige størrelser, mønstre og farver. Kvinderne væver kun ét af hver, så du får et blødt og one of a kind tæppe på gulvet. Flere af dem er landet på webshop’en allerede nu, de andre er på vej.

 Lang Beni Ouarain løber til den lange gang, foran køkkenafdelingen eller som rumdeler på gulvet.
Du kan se den her. Og mange flere er på vej.

Kig med her på bloggen, på Instagram og på FB hvis du vil holdes à jour med de mange nye sager.

Comments are closed.